Placinta cu pui(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1164) Se fierbe carnea. Se caleste ceapa si usturoiul in unt ori ulei pana se inmoaie putin si se adauga ceapa verde si ciupercile si se mai lasa la foc potrivit vreo 5min. Se lasa sa se raceasca, apoi se pune compozitia de mai sus intr-un castron, se adauga crema de branza, coaja de lamaie, patrunjelul, sare, piper si carnita taiata cubulete. Se intinde foaia (foietajul) si se pune compozitia obtinuta. Taiati lateralele in diagonala pana la compozitie in fasi de 2 cm. Trageti fasiile de aluat una peste alta alternand in cruce pana jos. Sigilati capetele. Ungeti cu ou batut. Lasati-o sa se odihneasca pana se incinge cuptorul. Se coace la foc potrivit.
Palmieri(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1929) Se intinde aluatul , se presara zaharul brun si se apasa usor cu mina sa se prinda bine de aluat . Se intoarce foia si se repeta operatiunea . Se aduc marginile pina 1/4 din suprafata aluatului , apoi pina la jumatate . Se aseaja 1 jumatate peste cealalta.Va rezulta un sul (cind se va taia va avea o forma aprox . de ochelari -sau palmieri!). Se taie bucati nu foarte late , care se aseaza in tava cu taietura in sus . Se coc la 200 grade pina devin aurii . La copt aluatul se va desface .
Tarta cu sirop de artar(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1207) Pentru a face aluatul, framanta bine faina cu untul, apoi adauga zaharul si un praf de sare.
Adauga galbenusul de ou cu doua linguri de apa rece si amesteca in continuare pana se formeaza un aluat suficient de moale. Lasa-l la rece 10 minute, impachetat in folie de plastic.
Intre timp incalzeste cuptorul la 190 C°, scoate aluatul din frigider (pastreaza o mana de aluat pentru decorul final) si da-i forma tavei; (grosimea aluatului trebuie sa fie de aproximativ 5mm, iar marginea sa fie ridicata de 2 cm). Aluatul se inteapa usor cu o furculita.
Pentru umplutura, trebuie sa incalzesti siropul de artar (sau golden syrup) si sa intinzi pe aluatul pregatit cateva lingurite. Restul siropului amesteca-l cu pesmetul, coaja, sucul de lamaie si toarna-l cu grija in forma.
Din bucatica de aluat ramas formeaza cateva fasii si aseaza-le in zig-zag peste tarta. Acum poti sa o asezi in cuptor si sa uiti de ea pentru aproximativ 30 minute. Se serveste calda cu frisca sau smantana.
Va dorim Pofta Buna!
Melcisori cu prune(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1105) 1. Cerne faina si sarea intr-un castron mai mare, amesteca drojdia, apoi incorporeaza jumatate din cantitatea de margarina.
2. Fa o gaura in centrul compozitiei si amesteca acolo oul batut si laptele caldut,incorporand treptat toata faina din castron.
3. Prafuieste suprafata de lucru cu o jumatate lingura de faina si framanta aluatul timp de 3-4 minute pana se inmoaie si devine elastic.
4. Aseaza aluatul inapoi in castron, acopera cu un prosop curat si lasa-l la crescut intr-un loc cald pana se dubleaza in marime (aproximativ 1 ora si jumatate).
5. Presara faina ramasa pe suprafata de lucru si intinde aluatul cu un sucitor intr-un dreptunghi de aproximativ 25 x 35 cm.
6. Topeste cealalta jumatate de margarina si intinde-o cu o pensula peste aluatul intins.
7. Amesteca scortisoara si zaharul impreuna, presara-l uniform peste foaie, apoi imprastie prunele uscate pe partea de sus si apasa usor.
8. Pornind de la una din laturile lungi, ruleaza aluatul bine, apoi taie-l in 12 bucati egale. Aseaza cornuletele intr-o tava unsa cu putina margarina, acopera-le cu un prosop curat si lasa-le la crescut inca 30 de minute.
9. Intre timp incalzeste cuptorul la 180° C.
10. Dupa ce cornuletele s-au umflat, baga-le la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute. Dupa ce s-au copt, se ung cu mierea de albine calda si se servesc dupa ce se mai racesc putin.